zondag 11 januari 2009

Incidenten (Brussel Deze Week)

Een verloren vriendschappellijke beloftenwedstrijd in Schotland tegen Turkije in 2006. De trotse Turken zijn woedend. In plaats van het volkslied wordt “500 Miles” van The Proclaimers door de boxen van het stadion gejaagd. Rood aangelopen Schotse officials excuseren zich duizenden malen voor de blunder.
De voormalige Italiaanse minister Roberto Calderoli haalde zich een Franse colère op de hals door te verklaren dat de overwinning van Italië tegen Frankrijk in 2006 (WK Finale) een “triomf van de Italiaanse identiteit” is. “een team dat bestaat uit zonen van Campanië, Lombardije, Calabrië en Venetië won van een ploeg dat haar identiteit opofferde aan het resultaat door Zwarten, Moslims en communisten”. De gekke Calderoli maakte het nog bonter door te stellen dat “het zijn fout niet is dat sommige spelers Mekka verkiezen boven Bethlehem”. Tandarts Calderoli nam even later ontslag en keerde terug naar zijn praktijk.
Quilmes (Argentinië) verdediger Leandro Desabato is uitzinnig van woede. “Ik ben behandeld als een crimineel” Desabato was gearresteerd na een wedstrijd tegen Sao Paolo (Brazilië) in de Copa Libertadores (Zuid-Amerikaanse Champions League). Hij zou aanvaller Grafite een “zwarte stront” genoemd hebben. Hij vloog voor twee dagen de cel in. Na zijn vrijlating fulmineerde de vermeende racist dat “zijn enige misdaad was dat hij Grafite een onnozelaar had genoemd en dat hij die banaan in zijn achterste kon steken”. Tja.
Ook bij ons slaan de stoppen soms door.
De diplomatieke incidenten tussen KRC Genk en Standard zijn een godsgeschenk voor pers, publiek en supporters. Ook de veelvuldige verongelijkte houding van Standard is genietbaar.
De keizers van het incident bevinden zich echter in Waals-Brabant. AFC Tubize. Vorige week nagelde de anders erg minzame coach Albert Cartier zijn spelers openlijk aan de schandpaal. Tijdens de rust, op de middenstip. Na de verloren wedstrijd ging hij met zijn spelersgroep joggen. Ongezien, kleinerend en grappig. Zijn Algemeen Directeur had het voordien gepresteerd om het veld te betreden tegen KRC Genk omdat de smakeloze anti-Waalse Genkse spreekkoren hem niet bevallen. Tubize won tegen Cercle Brugge. Dit weekend was het weer van dat. Frank De Bleeckere, Internationaal scheidsrechter. De enige ref met een eigen TV Programma (op de Oost-Vlaamse regionale zender AVS). Hij staat in alle boekjes met vrouw en kroost. Tijdens de weekdagen spreekt hij nederig en met twee woorden tegen Del Piero, Rooney en Ronaldo, tijdens de weekdagen steelt hij de show op de nationale velden. De Bleeckere is steevast de man waarover men het meeste praat na een topwedstrijd. Ach, zolang hij de uitslag niet beinvloedt.... Of het goed is voor het korps en het profvoetbal is dan weer een andere discussie.

1 opmerking:

Unknown zei

Hi proficiat met de blog, de column en de job ... lees u wekelijks met veel plezier in BDW. Even een mailtje navd tranen van Lukaku waar Jacobs het over had in De Morgen van 17/2, p.30 ... hij is nog zo jong, en laten we niet vergeten dat toen Drogba nog voor Marseille speelde, of toen hij pas bij Chelsea was, het ook lang niet altijd liep ... er is nog zoveel weg te gaan !